Segíthetek?: +36703748021 | info@jatekplusz.hu                                                                         INGYENES SZÁLLÍTÁS  50.000 Ft felett

CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK

CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK
CALICO – FOLTOK, CICÁK, TAKARÓK

A Calico - Foltok, cicák, takarók egy imádnivaló, és imádnivalóan kreatív koncentrációs játék, amelyben a taktikai képességek is fontos szerephez jutnak.

A cél: szuper takarókat készíteni a cicáknak, de nem akárhogy... Be kell foltozni a kis lyukakat a foltlapkák segítségével, majd felvarrni azokat a saját takaróra.
A játék során különböző dizájn kihívások is teljesíthetők, hogy még szebb legyen a végeredmény - jöhetnek díszítésként például gombok is.
Ha kész a takaró, van még egy feladat: rá kell csalogatni a lehető legtöbb cicust.

Gyönyörű és kedves játék az egész család számára.

Átlagos játékidő: 30-54 perc

13 éves kortól ajánljuk

Bővebben
Nem :
Fiú, Lány, Mind
Életkor :
játék 13 - 14 - 15 - 16 - 17 éveseknek
Szállítás :
1-3 munkanap
További adatok
Raktáron
12 490 Ft
Részletek

Leírás:

Minden játékosnak saját táblája lesz, amelyre a mintákat fogja felvarrni. A "húzópakli" most egy zsák lesz, amelyből a játék kezdetén minden játékos 2-2 lapkát kihúz, majd további hármat húzunk a piactér részére, középre.
A játékosok tábláin 3 db céllapka kerül elhelyezésre (mindenkinek más-más lapkák kerülnek ki), amelyek teljesítése az egyik célja a játékosnak.
További három cica céljait is megpróbálhatjuk megvalósítani: mindhárom cica kártyánál 2-2 minta lesz kint, amelyek felvarrásával további pontokat kaphatunk majd. Valamint, amennyiben különböző gombokat is sikerült belevarrni a takarónkba, azok után is nyerhetünk még bónusz pontokat. A játék 22 fordulónk keresztül zajlik, minden fordulóban a játékosok 2 lépést hajtanak végre sorban:
1. Helyezzünk le a kezünkből egy folt lapkát (és ha kapunk ezért pontot, akkor azt jegyezzük fel; ha pedig gombot, azt vegyük el)
2. Majd húzzuk vissza a kezünket két foltra, a piacot pedig 3 lapkára.
Az, hogy a folt darabunkat hová helyezzük a takarónkon, teszi izgalmassá a játékot. Ahogy fentebb írtuk, a saját célkártyáink teljesítéséből tudnánk pontokat szerezni, amennyiben a köré helyezzük a folt darabokat. Pl. amennyiben az AA-BB-CC szín/minta pontozó köré leteszünk három színből 2-2 darabot, úgy a pont számláló egyik kritériumát, azaz, hogy vagy a színből vagy a mintából legyen meg a 3 pár körülötte: teljesítettük. Ha mindkét kritériumot sikerült, tehát nem csak párok, de pöttyös párok mind, akkor vagy két piros, két zöld és két kék lapka került köré, a magasabb pontszámot kapjuk meg a pontozóról.
Teljesíthetjük a cicás követelményeket is: ahhoz, hogy a takarónkra csábítsunk egy szőrgombócot, a számára véletlen szerűen a játék elején kihúzott egyik minta követelmény kell teljesítsük (pl. csíkos terület). Ezekből a mintákból egy megadott alakzatot és mennyiséget kell egymás mellé helyeznünk (bele számítanak a táblánk keretén található fix mezők is).  
Valamint gombok kívánalmait is tudjuk teljesíteni: ekkor a minták nem, csak a színek számítanak, azokból is egy hármas csoportot kell ahhoz kialakítsunk, hogy megkapjuk értük a gombot, amelyet ráhelyezhetünk az adott területre. 

Hogyan lehet nyerni?
A játékosok a különböző pontozásokhoz ugyanazon területeket is felhasználhatják, azaz az a hat lapka, amellyel egy pontozó hexánk kívánalmait teljesítettük, beleszámítódhat a gombok teljesítésébe is! 
Minden gomb a játék végén 3 pontot ér, ha minden színből van, úgy kapunk egy szivárvány jelölőt, mely további 3 pontot ér és bármely foltra letehető a takarónkon. A macska jelölők megszerzése után annyi pontot kapunk, amennyit az adott macska minta kártya mutat.
Mindegyik (gomb és macska) fajtából alakíthatunk ki új területeket további jelölők megszerzéséért, de ezeknek külön helyen kell lenni a korábbitól.
A játék addig megy, míg mindenki be nem fedte a takaróját, ekkor lepontozzuk a cél mezőket, a gombokat, a macskákat és a grátisz, szivárvány jelölőt is. 

Végezetül:

A Calico egy rendkívül relaxációs játék, amelyben a játékosok hajlamosak lehetnek elveszni a megannyi lehetőség és újabbnál újabb terület alakulások miatt. Abszolút nem konfrontatív, így bátran ajánljuk családoknak! A játékszabály egyszerű és könnyen tanulható, azonban ne tévesszen meg senkit a játék kedves kisugárzása: kő kemény szett gyűjtögetés és folyamatos kalkulációval kell szembesülnünk az egész játék alatt! Ha pedig nem akarna a csapat nagyon számolgatni, a játékszabály tartalmaz egy gyerek-barát verziót is, amellyel kicsit pihentetőbb játék időt tudunk végig varrni.

Adatok
Cikkszám
AEG10001
Hasonló termékek